Nou viatge al Pirineu

Nou viatge al Pirineu, Núria Garcia Quera

Sinopsi: Quan Quera rep l’encàrrec de repetir el recorregut que Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs van fer cinquanta anys enrere, no sap que el viatge que emprendrà anirà més enllà de la mera caminada.

D’entrada llegeix els llibres que els escriptors van escriure després del viatge: Viaje al Pirineo de Lérida, de Cela, i A peu pel Pallars i la Vall d’Aran, el primer de la col·lecció A peu, d’Espinàs.

Després, tot observant l’evolució del Pirineu els últims cinquanta anys, comença a escriure el seu relat de viatge i les ressenyes excursionistes. Ells van viatjar-hi el 1956, mentre que ella ho fa el 2007.

A mesura que avança el viatge, però, Quera s’adona d’un fet sorprenent. S’adona que Espinàs té coses per agrair a Cela però, sobretot, que Cela, premi Nobel de Literatura, va morir amb un gran deute a Espinàs.

Amb una narrativa àgil i un estil clar, de vegades poètic i d’altres amb un especial sentit de l’humor, l’autora desgrana el seu viatge incloent reflexions sobre el Pirineu que van conèixer els seus predecessors, però també del Pirineu que van conèixer antics viatgers de segles passats.

Finalment, sempre a ritme de caminades, ens desvetlla un secret de Cela que fins ara havia passat desapercebut.
Col·lecció: Sensus, 2
Data edició: abril 2012
Número d’edició: primera
ISBN: 978-84-615-7786-6
Número de pàgines: 328
Fotografies: 376
Autoria de les fotografies: la majoria són d’Ester Angelats, si bé també n’hi ha de Xavier Capdevila, Pere Bascones, Javi Ballabriga i Núria Garcia Quera.
Fotografies dels bodegons d’objectes: Ferran Vallès
Retocs fotogràfics: Romà Capdevila
Disseny dels mapes: Cesc Capdevila i Torrell
Disseny de la portada: Sergi Opisso
Maquetació: Núria Ferraz
Enquadernació: Tapa tova, rústega cosida amb fil
Mides: 20,8 x 13
Impressió: Index
Preu: 22 € (Compra’l aquí!)
Observacions: Aquest llibre va rebre el Premi La Llança de Sant Jordi 2012 a la millor portada (dissenyada per l’empresa La Mosca) atorgat per Òmnium Cultural i el programa Ànima de TV3.

Camina per la ruta d’aquest llibre seguint la travessa “Ramat de Camins”!

Projecte solidari: El 5 % dels guanys per la venda d’aquest llibre és per a l’associació Obrador Xisqueta i el seu projecte social encaminat a pagar un preu just per la llana de l’ovella Xisqueta del Pirineu.
Opinions dels lectors/es:

  • "Fa uns dies vaig triar el “Nou viatge al Pirineu” com a lectura i l’he acabat just avui. M’ha agradat moltíssim llegir-lo. M’imaginava els llocs per on anàveu passant, tot i no haver-hi estat. I me n’he adonat que quan escrius un relat de viatge pots aconseguir despertar en el lector les ganes de visitar els llocs que surten al llibre. Si més no, tu ho has aconseguit. I penso que és un bon objectiu per un relat de viatge. Amb la meva dona (que entretant m’ha birlat les “Passes de tardor a l’Himàlaia”) ja estem fent plans per anar a fer alguna caminada pel Pallars. També m’han resultat molt entranyables els comentaris sobre el plaer de fer camí amb amics, m’ha agradat molt el respecte per la natura que es desprèn de les teves explicacions, el to gairebé poètic del que descrius. Per moments hi ha un punt de nostàlgia, però acabes posant en valor el que tenim avui i la feina dels que ajuden a que estigui així. L’aire de complicitat amb en Cela i l’Espinàs: gairebé sembla que haguéssiu fet el camí junts (en certa manera és així). I menció apart pel lloc d’honor que té el menjar en tot el camí. En més d’un punt tu mateixa ho comentes mig rient: “... caminar al cor del dia, a ple sol, sense esma de posar un pas davant de l’altre; caminar a la tarda, després del cansament de la jornada, però sabent que la recompensa del descans és a prop”. Vist com acaben les jornades, jo afegiria la recompensa del descans... i del sopar!"
    Yago Torrent
    Director general d’empreses de la indústria de l’automòbil
Més opinions

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

Presentació de "Nou viatge al Pirineu" a SABADELL
dimecres, 07/10/2020 - 19:30 hores
Unió Excursionista de Sabadell. Carrer de la Salut, 14 -16, Sabadell, 08202
Organitzat per la Secció de Cultura. Dins del cicle Escriptors i Paisatge. Per a més informació: https://ues.cat/cultura/

Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709
00 34 973 250 007