Nou viatge al Pirineu

Nou viatge al Pirineu, Núria Garcia Quera

Sinopsi: Quan Quera rep l’encàrrec de repetir el recorregut que Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs van fer cinquanta anys enrere, no sap que el viatge que emprendrà anirà més enllà de la mera caminada.

D’entrada llegeix els llibres que els escriptors van escriure després del viatge: Viaje al Pirineo de Lérida, de Cela, i A peu pel Pallars i la Vall d’Aran, el primer de la col·lecció A peu, d’Espinàs.

Després, tot observant l’evolució del Pirineu els últims cinquanta anys, comença a escriure el seu relat de viatge i les ressenyes excursionistes. Ells van viatjar-hi el 1956, mentre que ella ho fa el 2007.

A mesura que avança el viatge, però, Quera s’adona d’un fet sorprenent. S’adona que Espinàs té coses per agrair a Cela però, sobretot, que Cela, premi Nobel de Literatura, va morir amb un gran deute a Espinàs.

Amb una narrativa àgil i un estil clar, de vegades poètic i d’altres amb un especial sentit de l’humor, l’autora desgrana el seu viatge incloent reflexions sobre el Pirineu que van conèixer els seus predecessors, però també del Pirineu que van conèixer antics viatgers de segles passats.

Finalment, sempre a ritme de caminades, ens desvetlla un secret de Cela que fins ara havia passat desapercebut.
Col·lecció: Sensus, 2
Data edició: juliol 2016
Número d’edició: segona
ISBN: 978-84-615-7786-6
Número de pàgines: 328
Fotografies: 376
Autoria de les fotografies: la majoria són d’Ester Angelats, si bé també n’hi ha de Xavier Capdevila, Pere Bascones, Javi Ballabriga i Núria Garcia Quera.
Fotografies dels bodegons d’objectes: Ferran Vallès
Retocs fotogràfics: Romà Capdevila
Disseny dels mapes: Cesc Capdevila i Torrell
Disseny de la portada: Sergi Opisso
Maquetació: Núria Ferraz
Enquadernació: Tapa tova, rústega cosida amb fil
Mides: 20,8 x 13
Impressió: Index
Preu: 22 € (Compra’l aquí!)
Observacions: Aquest llibre va rebre el Premi La Llança de Sant Jordi 2012 a la millor portada (dissenyada per l’empresa La Mosca) atorgat per Òmnium Cultural i el programa Ànima de TV3.

Camina per la ruta d’aquest llibre seguint la travessa “Ramat de Camins”!

Projecte solidari: El 5 % dels guanys per la venda d’aquest llibre és per a l’associació Obrador Xisqueta i el seu projecte social encaminat a pagar un preu just per la llana de l’ovella Xisqueta del Pirineu.
Opinions dels lectors/es:

  • "Excel·lent relat de viatge, recuperant les passes de dos il·lustres escriptors, però no pas tan bons excursionises com l'autora de l'obra."
    Ramon Pascual Berghaenel
    Meteoròleg de professió, director de la revista Excursionisme (UEC) i muntanyenc des de fa 40 anys
Més opinions

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709