I el tercer llibre de Sensus, per quan?

Del cap de Buda
neixen pèls multicolors
moguts pel vent.

Ja fa un temps que la gent em demana quan sortirà el tercer llibre de Sensus i la veritat és que ho ignoro. De moment per a mi el més important és el camí. El gaudeixo cada vegada que m’assec al davant de l’ordinador, però també quan penso en les fotografies que aniran a dins del llibre o m’imagino el format de les presentacions.

Tanmateix, per als impacients, aquí teniu un tastet. Més amunt us he copiat un haiku, de factura pròpia, inspirat en l’estupa del barri de Boudha, també conegut per Bouddhanath (Katmandú). Ara us copio un paràgraf del cinquè capítol de la novel·la. Està situada a Nepal i, en aquest paràgraf, parlo de la plaça al centre de la qual s’alça l’estupa de la foto:

“Ben aviat arriben els primers budistes i comencen a circumval•lar l’estupa, deixant-la sempre a la dreta. La majoria caminen ràpid, altres, sobretot els vells, a poc a poc; alguns reciten mantres, altres fan girar els rodets d’oració, o passen el rosari… També arriben turistes amb les seves màquines de fotos i de vídeo, i uns i altres, els que miren cap endins i els que miren cap enfora, conviuen a la plaça més tolerant de la Terra. L’equilibri és tan perfecte que durant tot el dia cohabiten els que fan introspecció individual i els que sociabilitzen. Aquests passegen, la majoria amb calma, alguns conversen amb els seus acompanyants, o xafardegen a les botigues i compren regatejant fins a l’esgotament. També hi ha nens que juguen i empaiten els coloms.
I així fins a la nit, quan els botiguers tornen a entrar els productes, un per un, i tornen a tancar les portes de fusta treballada fins a l’endemà, i això en una successió de generacions i generacions, i tot plegat fa que aquest gran monument asiàtic, secular, tingui un aire tan exòtic com quotidià i familiar.”

Aviat us penjaré un vídeo d’aquesta plaça.

Deixa un comentari

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709