Nou viatge al Pirineu

2 Nou viatge al Pirineu

Núria Garcia Quera | Relat de viatge al Pirineu (Europa)

Quan Quera rep l’encàrrec de repetir el recorregut que Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs van fer cinquanta anys enrere, no sap que el viatge que emprendrà anirà més enllà de la mera caminada.

D’entrada llegeix els llibres que els escriptors van escriure després del viatge: Viaje al Pirineo de Lérida, de Cela, i A peu pel Pallars i la Vall d’Aran, el primer de la col·lecció A peu, d’Espinàs.

Després, tot observant l’evolució del Pirineu els últims cinquanta anys, comença a escriure el seu relat de viatge i les ressenyes excursionistes. Ells van viatjar-hi el 1956, mentre que ella ho fa el 2007.

A mesura que avança el viatge, però, Quera s’adona d’un fet sorprenent. S’adona que Espinàs té coses per agrair a Cela però, sobretot, que Cela, premi Nobel de Literatura, va morir amb un gran deute a Espinàs.

Amb una narrativa àgil i un estil clar, de vegades poètic i d’altres amb un especial sentit de l’humor, l’autora desgrana el seu viatge incloent reflexions sobre el Pirineu que van conèixer els seus predecessors, però també del Pirineu que van conèixer antics viatgers de segles passats.

Finalment, sempre a ritme de caminades, ens desvetlla un secret de Cela que fins ara havia passat desapercebut.

Segueix la ruta d’aquest relat de viatge pel Pirineu: Ramat de Camins

Llibre premiat

Aquest llibre rep el Premi La Llança de Sant Jordi 2012 a la millor portada (dissenyada per l’empresa La Mosca) atorgat per Òmnium Cultural i el programa Ànima de TV3.

Projecte solidari

El 5 % dels guanys per la venda d’aquest llibre és per a l’associació Obrador Xisqueta i el seu projecte social encaminat a pagar un preu just per la llana de l’ovella Xisqueta del Pirineu.

Opinions dels lectors/es

  • "Tot just ahir vaig acabar el llibre “Nou viatge al Pirineu”, simultanejant-ne la lectura amb la relectura del de l'Espinàs. I encara estic emocionat: quina enveja sana llegint-lo! M'hagués agradat tant ser jo el qui hagués pogut fer, aquest viatge a peu, a plena disposició! Tot i que pel Pirineu ja n'he fet unes quantes, m'ha agradat la idea de poder fer algun dia el mateix recorregut a partir del teu viatge. Ja tinc una nova fita pendent! Res més. Només volia felicitar-te pel llibre i per la feina. Ha estat un plaer poder-lo llegir, de veritat."
    Carles Rué i Miras
    Pedagog social i tècnic en difusió i dinamització del patrimoni ambiental i cultural
Més opinions

Fitxa tècnica

Col·lecció: Sensus, 2
Data edició: abril 2012
Número d’edició: primera
ISBN: 978-84-615-7786-6
Número de pàgines: 328
Fotografies: 376
Autoria de les fotografies: la majoria són d’Ester Angelats, si bé també n’hi ha de Xavier Capdevila, Pere Bascones, Javi Ballabriga i Núria Garcia Quera.
Fotografies dels bodegons d’objectes: Ferran Vallès
Mides: 20,8 x 13
Enquadernació: Tapa tova, rústega cosida amb fil
PVP: 22 € | Compra’l on line

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

Presentació-performance de "Passes de tardor a l'Himàlaia" a BARCELONA
dijous, 16/06/2016 - 19:00 hores
Biblioteca Sofia Barat. C/ Girona, 64-68 (interior). 08009 Barcelona
Mentre crema un encens i els espectadors degusten te massala, l’autora apel·la als cinc sentits i, durant una hora, alterna vídeos del Nepal i altres zones de l’Himàlaia amb lectures de la novel·la, nocions del món dels trekkings i anècdotes dels seus viatges per aquestes regions.

Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709
00 34 973 250 007