2ª Edició de Nou Viatge al Pirineu

2 Nou viatge al Pirineu

Núria Garcia Quera | Relat de viatge al Pirineu (Europa)

Quan Quera rep l’encàrrec de repetir el recorregut que Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs van fer cinquanta anys enrere, no sap que el viatge que emprendrà anirà més enllà de la mera caminada.

D’entrada llegeix els llibres que els escriptors van escriure després del viatge: Viaje al Pirineo de Lérida, de Cela, i A peu pel Pallars i la Vall d’Aran, el primer de la col·lecció A peu, d’Espinàs.

Després, tot observant l’evolució del Pirineu els últims cinquanta anys, comença a escriure el seu relat de viatge i les ressenyes excursionistes. Ells van viatjar-hi el 1956, mentre que ella ho fa el 2007.

A mesura que avança el viatge, però, Quera s’adona d’un fet sorprenent. S’adona que Espinàs té coses per agrair a Cela però, sobretot, que Cela, premi Nobel de Literatura, va morir amb un gran deute a Espinàs.

Amb una narrativa àgil i un estil clar, de vegades poètic i d’altres amb un especial sentit de l’humor, l’autora desgrana el seu viatge incloent reflexions sobre el Pirineu que van conèixer els seus predecessors, però també del Pirineu que van conèixer antics viatgers de segles passats.

Finalment, sempre a ritme de caminades, ens desvetlla un secret de Cela que fins ara havia passat desapercebut.

Segueix la ruta d’aquest relat de viatge pel Pirineu: Ramat de Camins

Llibre premiat

Aquest llibre rep el Premi La Llança de Sant Jordi 2012 a la millor portada (dissenyada per l’empresa La Mosca) atorgat per Òmnium Cultural i el programa Ànima de TV3.

Projecte solidari

El 5 % dels guanys per la venda d’aquest llibre és per a l’associació Obrador Xisqueta i el seu projecte social encaminat a pagar un preu just per la llana de l’ovella Xisqueta del Pirineu.

Opinions dels lectors/es

  • "Excel·lent relat de viatge, recuperant les passes de dos il·lustres escriptors, però no pas tan bons excursionises com l'autora de l'obra."
    Ramon Pascual Berghaenel
    Meteoròleg de professió, director de la revista Excursionisme (UEC) i muntanyenc des de fa 40 anys
Més opinions

Fitxa tècnica

Col·lecció: Sensus, 2
Data edició: abril 2012
Segona edició: juliol 2016
ISBN: 978-84-608-9644-9
Número de pàgines: 328
Fotografies: 376
Autoria de les fotografies: la majoria són d’Ester Angelats, si bé també n’hi ha de Xavier Capdevila, Pere Bascones, Javi Ballabriga i Núria Garcia Quera.
Fotografies dels bodegons d’objectes: Ferran Vallès
Mides: 20,8 x 13
Enquadernació: Tapa tova, rústega cosida amb fil
PVP: 22 € | Compra’l on line