Volta per les serres de Santa Engràcia, Castellet i Gurp

P1030050dest

Títol: Volta per les serres de Santa Engràcia, Castellet i Gurp

Modalitat: en BTT

Desnivell: de pujada: 1.292 m, de baixada: 1.292 m

Distància: 37,5 km

Altura màxima: 1.511 m

Altura mínima: 474 m

Temps: 7.40 h (incloent parades)

Ruta circular: Si

Grau de dificultat: moderat

Bibliografia: Mapa Comarcal de Catalunya, Pallars Jussà. Escala 1:50.000. Any 1996.

Recorregut: cruïlla cap a Santa Engràcia de la cra. C-13 – Santa Engràcia (1.010 m) – serra de Santa Engràcia – collada de Castellet (1.472 m) – serra de Castellet – serra de Gurp – cra. de Gurp – campament militar de Talarn – Talarn – cra. de Talarn – cra. C-13 – cruïlla cap a Santa Engràcia de la cra. C-13.

Comentaris: Volta amb vistes molt boniques de la serra de Sant Gervàs, del Montsec i de la comarca de la Terreta, amb les roques vermelloses dels voltants de Sapeira. No hi ha pèrdua perquè gairebé sempre trobem senyalitzacions, però sempre és interessant dur un mapa.

Descripció: Des de la carretera C-13 fins a Santa Engràcia trobem carretera asfaltada. Tot pujant, passem per les vinyes del celler Castell d’Encús:

Santa Engràcia és a dalt d’un turó. És imprescindible fer una volta pel poble tot pujant a l’església i el que queda de l’antiga torre de guaita.:

Passat el poble s’acaba l’asfalt, però la pista està en molt bon estat:

A mesura que guanyem alçada guanyem panoràmica del poble de Gurb i la serra del seu damunt, que aviat carenejarem:

Ja arribant a la carena… Els dies de més calor cal portar molta aigua i protegir-se del sol.

Per fi, la collada de Castellet. No és estrany observar el vol de rapinyaires:

A partir d’aquí toca carenejar una bona estona. Tot i que la ruta és ciclable al 100 %, ara trobarem algunes pujades i baixades molt dretes i amb pedres soltes, les quals requereixen bona tècnica.

Tan bon punt arribem a aquest tancat de vaques, la pista es bifurca. Agafarem la de l’esquerra i ja no pararem de baixar…

Tornarem a trepitjar asfalt des de la carretera d’accés a Gurp fins al punt de sortida, tot passant per la base militar de Talarn.

Baixa’t la ruta al Wikiloc!

Contestar

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

Conferència Grans rutes del Pirineu català: GR-11, Carros de Foc, Ramat de Camins, Cinquè Llac...
dimarts, 25/05/2021 - 18:30 hores
Biblioteca Francesc Candel. C/ de l'Amnistia Internacional, 10, 08038 Barcelona
Si esteu pensant en fer una travessa a peu pels meravellosos paisatges del Pirineu català, però no sabeu quina s’adapta a les vostres necessitats, no us perdeu aquesta conferència. Veureu que avui disposem d’un bon ventall de travesses organitzades, senyalitzades i amb una infraestructura al darrere, i cada vegada hi ha més gent que decideix dedicar uns dies de vacances a aquesta activitat saludable i que, a més, dóna vida als camins tradicionals i als petits allotjaments locals: refugis, cases rurals, hostals, fondes, hotels, càmpings...

Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709