De Salardú al refugi de Conangles per Lac de Mar

Títol: De Salardú al refugi de Conangles per Lac de Mar (variant d’una etapa de la ruta Eth Setau Sageth) 

Modalitat: a peu

Desnivell: de pujada: 1.490 m / de baixada: 1.100 m

Distància: 22 km

Altura màxima: 2.581 m

Altura mínima: 1.144 m

Temps: 10 h (sense comptar parades)

Ruta circular: No

Recorregut: Salardú (1.268 m) – Unha (1.325 m) – Gessa (1.232 m) – Arties (1.144 m) – Pònt deth Ressèc – refugi de la Restanca (2.010 m) – Lac de Mar (2.263 m) – Colhada de Lac de Mar (2.501 m) – Lac Tòrt de Rius (2.351 m) – Pòrt de Rius (2.344 m) – refugi de Conangles (1.585 m).

Grau de dificultat: moderat, però com que la ruta és moooolt llarga, s’ha d’estar entrenat.

Bibliografia: Mapa Alpina “Val d’Aran“. Esc.: 1:40.000. 

Lectura literària recomanada:  Nou viatge al Pirineu, de Núria Garcia Quera

Comentaris: a Salardú és molt recomanable fer la mitja pensió al xalet Juli Soler Santaló del Centre Excursionista de Catalunya. La relació qualitat- preu és molt correcta, el sopar sempre té un toc creatiu entranyable i els guardes són molt amables.

De Salardú pugem a Unha per agafar el GR que ens porta a Gessa i a Arties. Des d’Arties seguim la carretera asfaltada fins al Pònt de Rèssec, on depèn de quina època la gent que puja en cotxe té l’obligació d’aparcar-lo allà.

Des del Pònt de Rèssec seguim la pista de Valarties fins que s’acaba i llavors, seguint el GR 11, pugem pel caminet del bosc fins arribar a la presa i el refugi de Restanca.

A partir d’aquí el més curt i senzill per anar a Conangles és seguir el GR 11 pel barranc de Rius fins al Pòrt de Rius, però si us agrada complicar-vos la vida podeu fer com vam fer nosaltres i pujar fins al Lac de Mar. El vorejareu deixant-lo a la dreta i, ja a l’altra banda, atenció! No us desvieu cap a l’esquerra (com vam fer nosaltres al principi), sinó cap a la dreta. Des de l’estany el corriol que puja a la Colhada de Lac de Mar sembla un camí de cabres impracticable, però no ho és en absolut. És dret, però s’hi puja bé.

Des de la Colhada de Lac de Mar ja veureu, a l’altra banda, el camí que heu de seguir. Primer caldrà que baixeu fins a l’Estanh dera Colhada i voregeu el Lac Tòrt de Rius (nosaltres el vam deixar tota l’estona a l’esquerra tot seguint un corriol) fins trobar el GR.

Un cop al GR ja només cal pujar fins al Pòrt de Rius i anar seguint les marques per una llarga baixada fins al refugi de Conangles.

Deixa un comentari

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709