El rescat d’Iñaki Ochoa de Olza

Iñakiweb

Ja fa tres anys d’aquest rescat a l’Himàlaia, però la història d’amistat i de solidaritat que transmet aquest vídeo tothom l’hauria de veure per millorar com a persona.

Commou la personalitat d’Iñaki (Pamplona 1967-Anapurna 2008), tan estimat per tothom que van pujar a rescatar-lo 14 alpinistes de l’elit mundial jugant-se la pròpia vida. El germà d’Iñaki, Daniel, diu “He perdut un germà, però he guanyat 14 exemples. Són amics, són com germans”. Iñaki es feia estimar perquè era modest, gaudia del que feia, sempre intentava ajudar als altres i havia salvat la vida a uns quants alpinistes en rescats a l’Himàlaia.

Ara bé, el que encara commou més el comportament del seu amic, el romanès Horia Colibasanu, que conscient del perill mortal que suposava romandre tants dies a 7.600 m d’alçada, no es va voler moure del seu costat fins que un altre alpinista el va rellevar.  

Suposo que un dels últims llegats de la humanitat que tenia Iñaki és aquest vídeo. No us el perdeu, és “sensus” en estat pur. Pertany al programa Informe Robinson de Canal + i va ser emès el gener del 2010.  

3 comentaris
  1. Quina categoria humana tan enorme. Tant de l’Iñaki com de tots els que van col.laborar en el rescat. No puc dir res més…

  2. Ja l’havia vist i m’ha encantat tornar.lo a veure. Realment emocionant.

    M’encanta la reflexió de que si algú hagués decidit que un metro té 90 cm, en lloc de 14 vuit mils potser n’hi hauria 27. Així de simple!

  3. Recordo perfectament el seguiment del rescat pels mitjans. Jo ho vaig seguir per la web del Diario de Navarra.

    En aquell moment ja em va impressionar el rescat… però veient aquest vídeo i escoltant a Horia… un no pot més que emocionar-se!!! Aquest vídeo em transmet amistat, dolor, amor, impotència, heroisme, esperança… i sobretot et fa reflexionar sobre les persones, com som capaços del millor i del pitjor.

    També és d’agrair veure aquest vídeo ara, després de tot el que ha passat al Lhotse aquest 2011, on alpinistes espanyols van haver de ser rescatats (podeu llegir la crònica del que va passar a la revista Desnivel de juliol 2011).

Contestar

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709