Vols fer-nos algun comentari sobre el llibre? Omple el formulari.

Comentaris que s’han fet dels llibres A dalt de la Duna Roja de la Col·lecció Sensus.

 • "Fa un temps em vaig llegir aquesta història d'unes vides que s'encreuen en la vida de la Neus i el seu viatge per la Vida i per Mali. Aquest viatge és un viatge per uns personatges explicats amb una sensibilitat pels detalls molt emotiva. M'he emocionat amb tots: amb el professor sense alumnes, amb l'Amadú que vol ser actor, amb la Fatumata navegant entre el nostre món i Mali, amb la història d'amor entre l'Abdulail i la Caputxeta, i la història de la Sol i de la seva mare (molt més propera a nosaltres i per molts tant llunyana, com vaig passar del fàstic inicial als plors més amargs...per una vida injusta i cruel!). Gràcies per poder veure Mali amb els teus ulls, un país preciós. Unes fotografies amb unes descripcions màgiques i espectaculars (el país Dogon, els baobabs, la mesquita de fang de Djenné, el mercat, la Duna Roja,...i la seva gent). I per acabar, l'edició és un gran encert, com una llibreta de viatges, barrejant dins de la lectura fotografies, i poesies. Merci! He passat unes meravelloses hores viatjant!!!"
  Puri Ortí
  Professora
 • "Ja m’estic acostumant a viatjar amb Sensus de la mà dels personatges que ens presenta la Núria. Gaudeixo d’aquestes històries tan llunyanes i tan properes alhora, i tot narrat i acompanyat de l’estil que caracteritza els llibres de la col•lecció. Una vegada més, gràcies i felicitats perquè ha estat tot un plaer. Ah, si us animeu, el mapa és al darrere!"
  Sílvia Gilart
  Terapeuta Ocupacional
 • "Em van regalar "A dalt de la Duna Roja" perquè saben que estic tocada del mal d'Àfrica i van pensar que m'agradaria. Ara que l'he llegit, et puc dir que m'ho vaig passar molt bé fent-ho i que, de les peripècies que passa la protagonista, algunes de manera si fa o no fa, m'han passat a mi. Veient-la a ella amb les seves ficades de peus a la galleda, dient el que no toca o callant el que potser convindria... em veia jo mateixa en diferents viatges i, fins i tot, en alguns contactes amb africans d'aquí. Està molt ben escrit i té el punt just entre la narració de viatges, la introspecció, l'humor i l'acceptació de les coses com venen tant natural a Àfrica. Et felicito, l'has escrit molt bé i m'ha agradat molt llegir-te. Quan tornis a fer un viatge amb alguns africans, un transport sòrdid i una papaia, no deixis d'explicar-lo: ho esperem!"
  Montserrat Muntada
  Psicòloga industrial
 • "Es tracta d'un llibre preciós. Voldria comentar moltes coses al respecte, però en destacaré la qualitat tècnica de la narració i l'emotivitat que mostra en primer pla la protagonista. També, l'humor de la Neus i la seva sensibilitat davant les diverses situacions humanes que es troba durant la seva estada a Mali. Està foráça bé també la part del relat que es refereix a la malaltia de la seva filla i les dificultats en les relacions amb la seva parella. És un relat tendre, reflexiu, i divertit alhora. La mort de la Sol està molt ben narrada. Els jocs eròtics amb el Pablo també. La descripció de la protagonista amb les seves manies i les seves pors és molt de destacar. Molt interessants també les reflexions sobre com ajudar les poblacions necesitades materialment de l'Àfrica. En fi, un gran relat, vigorós i àgil a l'ensems que ens mostra en primer pla el perfil emocional d'una dona jove que cerca sortides per als seus conflictes. La recomano molt i molt."
  Chesus Villafranca
  Poeta
 • "Vaig "disfrutar" llegint "A dalt de la Duna Roja", em va omplir agradablement hores de tarda a Farrera, quan la calor feia impossible estar a fora. Me’l va recomanar i deixar l'Anna Mestre. Jo no he estat mai a Àfrica, però tinc una amiga de Burkina Faso i per la quantitat de fotos que he vist d'ella i d’altra gent que hi ha estat i les coses que m’han explicat, penso que és una bona descripció del tarannà de la seva gent."
  Susanna Vintró Soriano
  Bibliotecària
 • "M'ho he passat molt bé llegint aquest llibre! He fet alguna estada a Mali i llocs propers d'Àfrica, i m'han tornat sensacions viscudes, records, emocions, olors... M'ha agradat la manera de viatjar de la narradora, i m'he sentit identificada en moltes de les seves reflexions. Potser el fet de ser infermera ha fet que també em sentís molt propera a la situació viscuda a l’hospital. Així, la sensibilitat general, i tant les reflexions sobre una cultura diferent com les que són resultat de la malaltia, m’han agradat molt. No sé massa com explicar-ho, però el llibre em va enganxar des del principi, i l'he viscut molt. Moltes gràcies per les estones que he passat llegint-lo! Ja friso per llegir el llibre dels Pirineus!"
  Iolanda Garcia i Pausas
  Infermera
 • "Vaig llegir el llibre l’any passat quan era a Mali. Ambdues coses van suposar per a mi una experiència que no oblidaré mai. Del llibre, em va encantar l’analogia entre Mali i la malaltia, dos viatges que canviarien el rumb de la vida de la protagonista. Del país, per a mi va suposar també un abans i un després. Em considero afortunada d’haver-lo viscut abans de tots els esdeveniments que s’hi han donat aquest últim any. “A dalt de la Duna Roja”, un llibre totalment recomanable escrit amb gran sensibilitat i amb un format preciós!"
  Gisela Duaso
  Mestra
 • "Ja m’he llegit "A dalt de la Duna Roja" i m'ha encantat! He recordat paraules, sensacions, llocs, persones, etc., del meu viatge per aquelles terres. El llibre es llegeix molt bé i té tot de detalls molt bonics, està ple de sensibilitat, toques molts detalls tant d'Àfrica com de la vida. M'agrada com barreges les històries, la relació entre les dos protagonistes, els alts i baixos de la Neus, etc., i la descripció de l'Àfrica me pareix molt real (jo vaig visitar esa mateixa zona). Inevitablement, quan imaginava a la Neus, te veia a tu, és clar. Felicitats i moltes gràcies per permetre'ns compartir este viatge, m'ho he passat molt bé!"
  Juli Garcia Pausas
  Doctor en Biologia i Investigador en Ecologia Vegetal
 • "Hola Núria, del llibre m’ha agradat tot, però sobretot la realitat del poble africà i el tractament que fas de la malària. També trobo que te’n surts molt bé de lligar-ho tot tal com ho has fet, ja que és difícil: malaltia, història del viatge..."
  Lluís Rosselló
  Metge reumatòleg
 • "Hola Núria, he acabat de llegir "A dalt de la Duna Roja" fa uns dies, m’ha agradat molt, sobretot hi ha unes reflexions sobre la parella, molt, molt interessants. Quan era petit, recordo que per Sant Jordi ens van fer definir el que era escriure, i algú recordo que va dir: “Escriure es donar quelcom nostre als demés”. Això ho he percebut en el llibre. La Clara Simó va dir un dia que per saber si un llibre era bo, havia d’enganxar, havia d’apassionar i havia de fer pensar. Aquest m’ha fet sentir totes aquestes coses. Felicitats."
  Quim Ribera
  Autònom
 • "Tot just ahir vaig acabar de devorar el teu llibre. Saps quan tens un llibre entre mans i esperes qualsevol oportunitat del dia per agafar-lo i llegir? Doncs això és el que m'ha passat. I et ben asseguro que no t'ho dic "per quedar bé" ni res d'això, eh? Ostres, m'ha agradat molt i diria que el que et proposes ho has ben aconseguit: que el lector faci un viatge a un país com Mali, que en conegui alguns costums i alguns indrets, que acompanyi la protagonista a través d'aquestes terres i s'acosti i "escolti" les seves sensacions, certs pensaments, moltes de les reflexions que fa. Ostres, realment m'ho he passat molt bé llegint-lo: he rigut, m'he emocionat, m'ha encuriosit... A més, aconsegueixes trenar amb habilitat els dos moments vitals de la Neus (el viatge i la malaltia). El ritme de la novel·la ho agraeix, i ofereixes una mirada complexa psicològicament i desidealitzada, la qual cosa és molt d'agrair. Per a mi (que m'agrada tant viatjar i fa tant de temps que no ho faig), l'experiència de llegir 'aquest llibre ha estat sensacional."
  Laia Fidalgo
  Correctora i editora
 • "La setmana passada vaig acabar de llegir "A dalt de la Duna Roja". Ha estat una lectura molt plaent, d’aquelles que, com tu mateixa dius, et permeten viatjar sense moure’t del sofà de casa. En aquest cas, m’ha permès descobrir un país i una cultura que m’eren totalment desconeguts. Trobo que els personatges tenen molta força, estan molt ben dibuixats, i que la narració manté un bon ritme tot al llarg del llibre. Els salts en el temps i en l’espai estan molt ben lligats. Dedueixo que realitat i ficció es van barrejant, potser amb més pes de la ficció? Felicitats!"
  Isidre Domenjó
  Escriptor
 • "Ja fa uns mesos que em vaig llegir "Dalt de la Duna Roja" i, de tant en tant, encara hi ha algun passatge que em ve a la memòria i em fa somriure, reflexionar, enrabiar... És a dir, que la seva lectura encara m'acompanya. Un magnífic llibre per conèixer i intentar entendre una mica més l'Àfrica; però també la malaltia, el món de l'hospital, de la cura d'humilitat que representa estar ingressat en un centre hospitalari... En definitiva, una molt bona història, escrita de manera impecable, amb una edició magnífica! Altament recomanable!"
  Anna Grau
  Editora
 • "Hola Núria! T'escric perquè m'he llegit el teu últim llibre "A dalt de la Duna Roja" d'una revolada. M'ha enganxat moltíssim! Escrit entre Tremp (lloc molt proper a mi i la seva realitat tan quotidina) i Mali, un país al qual he viatjat amb les teves paraules! Ah!, i el fet d'intercalar les fotos i dibuixos amb el text, el format del llibre, senzillament genial i original! Desitjo que sigui tot un èxit!"
  Agnes Dedeu Solé
  Botiguera
 • "Llegir "A Dalt de la Duna Roja" m'ha fet sentir companya de viatge de la Neus, la protagonista. Viatjant per Mali amb ella he viscut  situacions plenes de detalls, curiositats i sobretot respecte, el que es demostren mútuament la Neus i els malians que l'acullen. L'experiència de l'hospital l'he trobat tan real i trista que només una persona sensible, que hagi passat per aquesta situació, pot descriure-la tan bé. Compartir les vivències de la Neus en aquest doble viatge ha estat un plaer. Moltes gràcies, Núria."
  V. Verdeny
  Infermera
 • "Quina experiència més extraordinària, la que expliques a la novel·la. Perquè suposo que molt del que s'explica deu de ser ben real, no? Això m'ha fet pensar en les classes de literatura, ja que aquest és un problema dels relats en primera persona: la tendència a identificar el protagonista amb l'autor. A les classes amb els adolescents me'n feia un fart d'intentar que veiessin la diferència i no me'n sortia gaire. Quan havien d'explicar el que li passava al protagonista, la tendència era dir "l'autor fa, l'autor creu, diu..." i no hi havia manera. En el cas d'A dalt de la Duna Roja encara pot ser més complicat fer entendre que, encara que la Núria ha fet uns quants viatges a Mali, la Núria no és la Neus. Estaria bé veure com ho expliques a un grup d’adolescents, sobretot ara que la literatura ja no s'imparteix com a assignatura."
  Blanca Capdevila
  Filòloga i llibretera
 • "Al llarg d’aquests darrers anys, he tingut la gran sort de viure com ha anat formant-se la criatura literària “A dalt de la Duna Roja”. He llegit tres versions diferents del llibre de la Núria, tot i que de fet he de dir que he llegit tres llibres completament diferents. La primera versió portava el títol “Els músics de Mali” i explicava l’experiència del viatge per terra maliana en un estil original i divertit; et feies un fart de riure perquè el text era ple d’aquest fi sentit de l’humor amb què la Núria sap presentar el contrast cultural. Ja en aquella primera versió, la història tenia ganxo. La segona versió es deia “A dalt de la Duna Rosa” i va ser una grata sorpresa veure el tomb que havia comportat afegir, a la primera trama, una segona on es narrava l’estada a l’hospital i tot un munt de reflexions profundes al voltant de la vida i la mort a dos móns tan diferents. Tot i que seguien sent dues històries paral•leles, la novel•la havia agafat una nova dimensió que, literàriament, la va fer créixer de manera espectacular. La tercera versió l’he llegida en un format nou, ja editada i acompanyada pels materials de viatge: els dibuixos i els poemes escrits durant l’estada a Mali. Puc constatar un enorme treball de correcció —que els lectors no veuen, perquè no l’han de veure, però que jo detecto perquè també em dedico a muntar històries—. Inserir les dues trames amb salts constants i de manera tan perfecta no és fàcil, és un treball d’hores i el resultat és molt bo; demostra ofici. És cert que, en créixer, el llibre ha perdut una part de la frescor del primer relat on només hi havia històries divertides d’un país exòtic...; però la frescor ha estat substituïda per una maduresa que dóna com a resultat un text molt més interessant. El canvi en el títol del color de la duna de “rosa” a “roja” és l’exemplificació de la seva evolució literària: ara té molta més força! Posats a trobar una pega..., tot i que la barreja de text i dibuixos m’ha encantat, la imitació del format de llibreta amb una goma no m’ha semblat gaire pràctic perquè obliga a llegir fent servir les dues mans per mantenir el llibre obert, cosa que fa que sigui impossible llegir estirada o en segons quina postura còmoda. Ja veieu, no tinc res dolent a dir a banda de queixar-me per la meva vagància a l’hora de llegir..."
  Carme J. Huertas
  Escriptora
 • "M'ho he passat bé llegint “A dalt de la Duna Roja”, m'ha agradat molt com es descriuen els paisatges, la gent, les coses que passen quan en un lloc com Mali algú com la Neus té l'oportunitat de viatjar amb la gent del país, al seu ritme, compartint la seva manera de viure, el seu menjar, les seves cases, les seves històries, etc. No gaire gent de la que ens agrada viatjar i ho podem fer hem tingut l’oportunitat de fer-ho així (potser ni tan sols l’hem buscat). I també he gaudit del llenguatge del llibre, d’haver retrobat moltes paraules que rarament veiem escrites, de com s’expliquen els sentiments de la protagonista, com si fos tant fàcil…"
  Francesc Kirchner
  Botiguer
 • "Acabo de llegir la teva novel·la i no puc reprimir compartir algunes sensacions i comentaris amb tu. M'ha agradat la peça en general i concretament la frescor del llenguatge, la barreja de tempo (present i passat), d' espais geogràfics, d'emocions i de pensaments. També el fet de posar nom i fer aflorar sentiments ocults de cultures tan silenciades com la d'Àfrica Negra i el Pirineu. En alguns moments de lectura no sabia si estava amb tu o et llegia, vull dir que em semblava que et tenia al costat petant la xerrada. Comparteixo alguns pensaments com quan escrius que el gran repte dels humans és passar per sobre dels prejudicis i apropar-nos al més diferent... “Molsa i pedra als boscos obacs conviuen en harmonia. No podem fer el mateix, els humans?". M'agradaria que poguessis gaudir de l'èxit de la novel·la i dels nous projectes que segur tens entre mans. Gràcies per l’obra!"
  Maribel Sala Escales
  Professora
 • "A dalt de la Duna Roja m'ha encantat. D'entrada, el format és preciós i la idea de tancar-lo amb una goma com si fos un quadern de viatge em sembla esplèndida. Sempre m'ha agradat com escrius, però aquesta vegada he admirat també els teus dibuixos. Quan a la història va aparèixer la Leire el cor em va fer un salt. M'ha agradat molt la manera de passar, com en un deliri, de l'hospital del mar a Mali, i m'has fet plorar quedant en evidència davant dels passatgers del tren (amb la mort de la Sol, sobretot) i també riure amb moltes escenes de xoc cultural a Mali. Per tot plegat, gràcies!"
  Montse Fortino
  Documentalista
 • "Núria, entre l’embassament de la Pobla de Segur i les cales de Menorca m’he llegit el teu llibre. M’ha encantat! M’agrada la teva prosa senzilla i discreta, sincera. No és el primer llibre teu que em llegeixo i tampoc, espero, serà l’últim. Agraeixo sobretot aquesta honestedat, la teva capacitat per a transmetre amb paraules planeres sentiments profunds, per a transportar-nos a olors i colors ben diferents i alhora propers. M’agrada també com jugues amb els temps, de Tremp a Mali, com intercanvies i connectes les vivències. Mai he estat a l’Àfrica negra i em moro de ganes d’anar-hi, però tinc respecte a aquest continent tan maltractat. Em fa por que aquesta fascinació que tenim els “occidentals” per allò que hem deixat enrere no els aporti encara més misèria..."
  Núria Guixa Boixareu
  Professora d'Ensenyament Secundari
 • "Aquesta novel·la de Núria Garcia Quera, ambientada a Mali i a Catalunya a parts iguals, és plena de reflexions profundes sobre valors universals, com ara l’amor, la solidaritat, l’amistat i la família, que la protagonista va embastant tant durant el seu viatge a Mali com, després, durant la seva estada a l’hospital convalescent de la malària que ha contret a l’Àfrica. Les seves reflexions aporten una mirada subjectiva, però fresca i plena d’amor i respecte, sobre la vida i les relacions socials i familiars en una zona determinada de Mali."
  Lídia Gil
  Filòloga
 • "Interessant barreja: petita ficció inspirada en el nostre estimat Pirineu que serveix com a pretext per viatjar a Mali i endinsar-nos en aquest país a través d'un itinerari ple de personatges singulars, d'anècdotes divertides i de descripcions que no ens deixaran indiferents. Gràcies Núria, per apropar-me a un pais que segurament mai visitaré!"
  Montse Rollán Espunyes
  Bibliotecària
 • "Ahir em vaig acabar el teu llibre, m'ha agradat molt! Mai m'havia plantejat un viatge a Àfrica, per Europa n’he anat fent, pensava que Sudamèrica tocaria un dia o altre, però Àfrica la tenia oblidada i ara, amb el teu llibre, l'he tornada a posar al mapa mundi. Trobo que les dos histories estan perfectament entrellaçades, que una s'explica gràcies a l'altra, que les reflexions que fas no es fan pesades ni alienes, sinó que fas que una les senti pròpies. De veritat, m'ha agradat molt! Moltes felicitats!"
  Caterina Navarro
  Cuinera
 • "Es diu que quan emprenem un viatge en solitari el que fem en realitat es emprendre un viatge cap a nosaltres mateixos. En aquesta novel·la, tan a frec de ser autobiogràfica, la Núria/Neus viatja des de l’observació dels vincles, els compromisos, les traïcions, les pors i les il·lusions que la gent de Malí viu i pateix com tots nosaltres, fins a les mateixes emocions viscudes al Pallars o a l’hospital del Mar. Hi ha moments que preferiries quedar-te a Mali i et sap greu que es talli el relat del viatge (la conversa amb el mestre que es queda sense alumnes és un d’aquests passatges que m’hauria agradat allargar). També hi ha moments, en les vivències de l’habitació de l’hospital, que transmeten una especial força, com el moment de la mort de la Sol, amb tota la seva cruesa, deixant per tot llegat un llibre ronyós de les meravelles del món. I finalment el lector, que també ha emprès una viatge a través de les pàgines del llibre, es queda amb unes ganes immenses d’anar a Mali, desitjant veure les siluetes dels pescadors a les pinasses o els colors bigarrats d’un matí de mercat."
  Marta Comas Sàbat
  Antropòloga
 • "Transcurridos un par de meses desde el lanzamiento de "A dalt de la Duna Roja", por mi parte felicitarte por la detallada descripción de este país, Mali. A través de sus líneas fácilmente te encuentras deambulando entre las chozas de sus poblados y compartiendo su día a día, te confundes entre sus gentes percibiendo los múltiples aromas de sus mercados y su colorido. En definitiva, un libro imprescindible para todo aquel viajero que quiera exprimir al máximo su estancia en Mali y a la vuelta "guardar" algo mas que un álbum de fotos. Gracias por tu obra."
  Antoni Tarragón
  Òptic optometrista
 • "L’habilitat de la Núria per entrellaçar present i passat ens permet submergir-nos en dos viatges vitals, a Mali i a l’interior de la protagonista, en un constant endavant i endarrere que malgrat tot no té res de trepidant. El tarannà calmós de l’Àfrica se’ns encomana i ens ajuda a evadir-nos del nostre dia a dia. Gràcies per les bones estones!"
  Xavier Llauradó
  Enginyer informàtic
 • "M’ho he passat molt bé. És sorprenent com la Núria aconsegueix introduir el lector en el món  fascinant de l'Àfrica, amb l'afegit d'una gràcia especial en explicar les sensacions de la protagonista."
  Maria Antònia Zamora
  Mestressa de casa
 • "Molt aconseguida la combinació que es fa a la novel·la dels dos viatges: el de l’hospital íntim i emocional barrejant-se constantment amb el físic i vital en terres africanes. És una història plena de detalls, alguns simpàtics i tendres i d’altres colpidors, però tots ens acosten a les terres dels nostres avantpassats d’una manera planera i lúcida. Felicitacions i força per seguir escrivint!"
  Esther Olivart
  Decoradora
 • "Me n’he anat, sense adonar-me'n, de viatge a Mali i m’ha captivat la realitat de l'Africa. L’autora fusiona amb tanta mestria el viatge de la protagonista a terres exòtiques amb la seva quotidianitat a Europa, que el lector acabarà fent el mateix: fusionarà la lectura de la novel·la amb la seva vida diària fins al punt que no se’n podrà desenganxar fins que acabi el llibre. És de fàcil lectura i recomanable per a joves i adults. A més, incorpora una creïble i sorprenent versió de la Caputxeta contemporània i maliana."
  Manela del Castillo Olmo
  Administrativa
 • "A dalt de la Duna Roja ha aconseguit evadir-me completament, desitjar que arribés l'estona de vespre per poder tornar-me a trobar amb la Neus, la Fatumata, l'Abdulail, l'Amadú, la Caputxeta, la Cabra... He viatjat amb ells a través de Mali i he acompanyat la Neus en la seua recuperació de cos i ànima dins de l'hospital. Llegint-lo, he reflexionat, m'he compadit, m'he entristit i m'he motivat. I sobretot, m'he fet uns farts de riure impressionants. Però de riure de debò, com feia anys que no em passava amb un llibre."
  Arboló Monell
  Filòloga i professora
 • "...he pogut viatjar a Mali a través de la novela i també m'ho he passat molt bé amb la trama, que em va enganxar des del primer dia i he rigut molt. Les fotos, poesies i il·lustracions li donen un toc molt especial i ajuden a viure encara més el llibre."
  Laia Sera
  Politòloga i professora de ioga
 • "Una obra completa en la que il·lustracions, fotografies i poesies es converteixen en la companyia ideal d’un viatge extraordinari. La Núria ens mostra la seva mirada més lúcida i sincera per explicar una història colpidora."
  Javi Gros
  Tastavins