Vols fer-nos algun comentari sobre el llibre? Omple el formulari.

Comentaris que s’han fet del Nou viatge al Pirineu de la Col·lecció Sensus.

 • "Excel·lent relat de viatge, recuperant les passes de dos il·lustres escriptors, però no pas tan bons excursionises com l'autora de l'obra."
  Ramon Pascual Berghaenel
  Meteoròleg de professió, director de la revista Excursionisme (UEC) i muntanyenc des de fa 40 anys
 • "Fa una setmana que vaig rebre el llibre "Nou viatge al Pirineu" i ja me l'he menjat. M'ha encantat i m'ho he passat d'allò mes bé. Com que hi ha trams que he caminat i també en tinc escrit un recull, he fet comparacions i crec que he après més d'una cosa que utilitzaré d'ara en endavant. Llàstima que sovint surt allò de... se'ns fa tard, hem de continuar... És una sensació que a mi em passa molt i sento com si el temps s'escapés molt a pesar que jo no vulgui. Moltes gràcies pel treball!"
  Josep Perelló
  Jubilat
 • "Fa uns dies vaig triar el “Nou viatge al Pirineu” com a lectura i l’he acabat just avui. M’ha agradat moltíssim llegir-lo. M’imaginava els llocs per on anàveu passant, tot i no haver-hi estat. I me n’he adonat que quan escrius un relat de viatge pots aconseguir despertar en el lector les ganes de visitar els llocs que surten al llibre. Si més no, tu ho has aconseguit. I penso que és un bon objectiu per un relat de viatge. Amb la meva dona (que entretant m’ha birlat les “Passes de tardor a l’Himàlaia”) ja estem fent plans per anar a fer alguna caminada pel Pallars. També m’han resultat molt entranyables els comentaris sobre el plaer de fer camí amb amics, m’ha agradat molt el respecte per la natura que es desprèn de les teves explicacions, el to gairebé poètic del que descrius. Per moments hi ha un punt de nostàlgia, però acabes posant en valor el que tenim avui i la feina dels que ajuden a que estigui així. L’aire de complicitat amb en Cela i l’Espinàs: gairebé sembla que haguéssiu fet el camí junts (en certa manera és així). I menció apart pel lloc d’honor que té el menjar en tot el camí. En més d’un punt tu mateixa ho comentes mig rient: “... caminar al cor del dia, a ple sol, sense esma de posar un pas davant de l’altre; caminar a la tarda, després del cansament de la jornada, però sabent que la recompensa del descans és a prop”. Vist com acaben les jornades, jo afegiria la recompensa del descans... i del sopar!"
  Yago Torrent
  Director general d’empreses de la indústria de l’automòbil
 • "M'ha agradat molt el llibre i m'ha sobtat la part en que s'explica que no van fer el viatge sols en Cela i Espinàs sinó que es feren mútua companyia."
  Guillermina Subirá Jordana
  Jubilada
 • "Tot just ahir vaig acabar el llibre “Nou viatge al Pirineu”, simultanejant-ne la lectura amb la relectura del de l'Espinàs. I encara estic emocionat: quina enveja sana llegint-lo! M'hagués agradat tant ser jo el qui hagués pogut fer, aquest viatge a peu, a plena disposició! Tot i que pel Pirineu ja n'he fet unes quantes, m'ha agradat la idea de poder fer algun dia el mateix recorregut a partir del teu viatge. Ja tinc una nova fita pendent! Res més. Només volia felicitar-te pel llibre i per la feina. Ha estat un plaer poder-lo llegir, de veritat."
  Carles Rué i Miras
  Pedagog social i tècnic en difusió i dinamització del patrimoni ambiental i cultural
 • "Coneix el Pirineu. I l'estima. Forma part de la seva vida. I ho sap transmetre. La lectura d'aquets llibre (Nou viatge al Pirineu) m'ha fet venir ganes de tornar a trepitjar alguns d'aquells vells camins que la Núria tan bé descriu. Paisatges, anècdotes, itineraris, racons idíl·lics, històries... un llibre que no es poden perdre els amants del Pirineu!"
  Antoni Nogués
  Metge
 • "Acabo de llegir "Nou viatge al Pirineu". Bon llibre! Poseu-lo a la llista de pendents! M’ha agradat el plantejament de comparar un viatge actual amb un anterior i que l’autora aconsegueixi que sembli que caminis amb ella. He trobat valents els comentaris crítics dels excessos urbanístics que s’han fet al Pirineu i només he trobat a faltar algun comentari de l’Espinàs."
  Arnau Cabeza Garrido
  Economista
 • "M'ha semblat un llibre àgil de llegir i amb molta personalitat. Tot i semblar una rèplica d'un viatge ja escrit, permet refer el camí, reviure'l des d'un punt de vista més proper, ja que l'escriptora n'és una habitant i alhora és una professional analitzant els llibres anteriors. Molt gràfic en la descripció de les escenes, lluny del poètic Espinàs i del "més directe" Cela."
  Gemma Gandia Rosell
  Veterinària
 • "Només dir-te que estic gaudint amb la lectura del "Nou viatge pel Pirineu". Una prosa solvent i l'estimació de la natura que comparteixo plenament. "
  Ignasi Doñate Sanglas
  Advocat
 • "Hola Núria, per fi aquestes vacances he pogut llegir el "Nou viatge al Pirineu" tot sencer d'una tirada. M'ha agradat molt; tot el que llegia em donava la sensació que ho estava vivint. He disfrutat amb els personatges, amb els pobles, que m'encanten, i amb les muntanyes, que també m'encanten però vistes des de baix; sóc molt mandrosa per pujar-hi. La manera en què ho expliques tot és molt amena; et felicito de tot cor i et desitjo molts èxits amb aquest llibre i els propers. "
  Mª Rosa Poch
  Mestra jubilada
 • "Acabo les vacances i alhora la lectura del llibre que m'ha acompanyat aquests dies. He disfrutat molt seguint aquest nou viatge i alhora viatjant al passat per aquest territori tan proper. Vaig assistir a la presentació del llibre i, amb la seva lectura, s’han acomplert totes les meves expectatives. M'ha agradat molt la proximitat del tema i el sentiment d'estima al territori que se'n desprèn. També la contribució al projecte de l'Obrador Xisqueta. Acabo les vacances amb ganes de preparar alguna sortida i seguir algún dels camins que han trepitjat les protagonistes. Una lectura totalment recomanable. "
  Sílvia Gilart
  Terapeuta ocupacional
 • "Et felicito pel llibre. T'he descobert a través d'ell. No et coneixia. Vaig estar pel Pallars Sobirà fa dues setmanes, vaig redescobrir la zona amb uns nous ulls i, indagant camins per la xarxa, vaig topar-me amb Sensus. Vaig comprar el llibre i me l'he llegit en menys de tres dies. A més de tota l'obra en si, m''ha agradat la reflexió del fet de caminar: filosofia profunda. Penso que els camins són un gran patrimoni, i que en ells i en el fet de caminar hi ha la clau d'un gran futur. He trobat sensacional la simbiosi de viatge a peu i el viatge a través de dos llibres escrits fa cinquanta anys a propòsit del mateix viatge. Les referències que en fas -mai empallegoses ni excessives- donen al relat aquella dimensió entranyable de quelcom que va morir però que encara resta viu de manera modificada. El temps passa inqüestionablement, és veritat, però tu aportes una ruta renovada, actual, perfectament realitzable, i vàlida pel mateix propòsit que va moure Espinàs a fer-la. Probablement t'han quedat ganes de realitzar-la amb l'esperit de "vagabundeaje" del Cela, sense haver de controlar el gps i gravar ressenyes, vaja, de fer-lo com ho van fer ells. Malauradament els temps actuals impregnen l'esperit de turista a tot déu: fer molts quilòmetres, tirar milers de fotos i desar un viatge més a la col•lecció. Per això la teva aportació de viatjar amb aquest format és molt important. Amb poc equipatge, encantant-te en allò que t'ofereix l'entorn, degustant la gastronomia, utilitzant les infraestructures hostaleres, coneixent el patrimoni, amb un component d'aventura...i a peu! És a l'abast de gairebé tothom i el potencial d'enriquiment personal és formidable. Enguany farà dotze anys que vaig al camí de sant Jaume, l'acabaré per tercer cop, a l'oceà, a partir del qual el camí se'l fa cadascú. Volia canviar de registre. Llegir el llibre m'ha encès la llum sobre què fer durant les vacances de l'any que ve. I passaré per Tornafort. "
  Francesc Rubí Barcons
  Viatjant
 • "Ja he acabat de llegir el llibre del "Nou viatge al Pirineu" i m'ha encantat. El Pallars és ple de llocs on m'agradaria perdre'm!"
  Albert Torrent Romero
  Administratiu
 • "Bravo, bravo i bravo! He acabat de llegir "Nou viatge al Pirineu". A tu et va durar quinze dies l'aventura, a mi me n'ha durat cinc! Sense esforç esperava cada vespre per anar al llit a trobar-me amb la lectura. M'ha encantat, m'ha fet viure pas a pas la vostra aventura i m'ha apassionat. Gràcies per aquests cinc dies de viatge i de felicitat. Quina llàstima que s'hagi acabat! Fins i tot jo, avui, quan he arribat al final de l'etapa, em sentia trista, volia un altre recorregut, en volia més... Ara espero poder assistir a alguna presentació de "A dalt de la Duna Roja" per comprar-lo i llegir-lo. Espero altra vegada aquest cuquet que m'ha portat de la mà durant cinc dies inoblidables!"
  Laura Marsiñach Soley
  Mestra
 • "La comparació entre el Pirineu vist i descrit pels dos grans escriptors i la visió d’una autora que recorre els mateixos paratges temps després esdevé un exercici de literatura i història comparades molt interessant. [...] Garcia Quera aconsegueix el millor que pot passar als llibres de viatge: despertar en el lector les ganes d’agafar la motxilla i posar-se a caminar. Igualment, voldria subratllar la bellesa de l’edició [...]. Les fotografies, curosament seleccionades i moltes històriques, afegeixen una altra font d’interès el volum. [...] Triple viatge d’amor, doncs, a les comarques pirinenques, a la literatura de viatges i al plaer del llibre, que fa de Nou viatge al Pirineu un llibre diferent i molt atractiu. (Extret de la ressenya de l'autor a la revista Serra d'Or)"
  Vicenç Llorca
  Escriptor
 • "Nou viatge al Pirineu el vaig llegir, com tots els teus llibres, amb molt de plaer. La teva naturalitat, espontaneïtat, la teva ploma cada cop més aconseguida...!"
  Rosa Vilalta
  Dibuixanta
 • "Vaig anar aquest estiu, a Saurí (Vall d’Àssua), a la presentació del llibre Nou viatge al Pirineu, en què Núria Garcia Quera revela dades curioses sobre l’anada que Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs feren l’agost de 1956 a les comarques del nord de Lleida, no fressades encara pel turisme. [...] Garcia Quera arriba a una conclusió sorprenent a la seva obra: “Cela va escriure el seu llibre basant-se en el d’Espinàs, i ho va fer sense cap mena d’escrúpol, sense reconèixer-ho i sense agrair-li-ho!” (Extret de la columna “Revelació al Pirineu”, publicat al Punt Avui)"
  Josep Maria Casasús
  Periodista i catedràtic a la UPF
 • "L’obra, amb una edició acurada molt original, té una duplicitat o una triplicitat de nivells: el viatge dels escriptors esmentats el 1956, n’és un, els seus textos respectius, el segon nivell, i, en tercer lloc, el relat que Núria fa de la seua experiència viatgera. Aquest tercer viatge és el primer i inclou els altres. Més postmodern, el llibre no pot ser: com la ceba amb els seus tels, en treiem un i un altre. Sens dubte, el resultat és un text interessant, ple d’observacions múltiples, narrativament molt àgil i amb sensibilitat cultiva per al paisatge. I amb humor! El llibre de Núria Garcia Quera m’ha recordat el magnetisme del Pallars, la Vall d’Aran i la vall de Boí, i m’ha despertat, de nou, les ganes d’anar-hi. Crec que a qualsevol lector li passarà el mateix. (Text extret de dues entrades del blog d'Enric Balaguer: primera, segona)"
  Enric Balaguer
  Filòleg
 • "He llegit i gaudit del llibre del Pirineu, i també he recordat racons que fa molts anys que vaig visitar. M'agrada el balanç que fas entre la nostàlgia del passat (per exemple, Gerri de la Sal) i el present viu i actual (tu i les teues companyes). També m'agrada molt la defensa que fas d'un patrimoni (els camins), i d'una actitud (caminar). Crec que li has fet un bon regal a estes comarques pirinenques. Felicitats. Per cert, el nom que jo havia pensat per a tu era "la rodamonts" (potser esta paraula no existeix, però te la mereixes!)."
  Juli G. Pausas
  Biòleg
 • "Després de llegir el teu llibre, “Nou viatge al Pirineu”, em sembla com si haguéssim fet la travessa junts, com si fossis de la família o, si més no, bons amics. Me’l vaig llegir en un tres i no res, i tinc ganes de rellegir-lo passats uns mesets. He gaudit tant llegint-lo, que t’ho havia de dir. M’has fet assaborir els bons records de muntanya primer, del Pallars segon, i de la travessa del GR11 finalment. El més important, però, és la teva prosa, l’estil tan amè i fàcil que tens. És aquell ingredient que diferencia un bon escriptor/a de la resta de mortals. Continuaré atent a l’aparició de nous títols teus, “la pionera”, tot i que per a mi ets “l’apostoflant”."
  Jordi Grau Galimany
  Empresari
 • "Després de la xerrada-presentació del "Nou viatge al Pirineu" que vas fer la setmana passada a la biblioteca de Torrelles, vam dir-nos que feia molt de temps que no anàvem pel Pirineu de Lleida i, amb el teu llibre com a companyia de viatge, ens hem perdut cinc dies pel Pallars i la Val d'Aran. Hem fet algun petit tros dels itineraris que indiques al llibre. Ha estat magnífic tornar al Pirineu i més en aquesta època, en què només hi ha la gent del lloc. Res, agrair-te que hagis estat el detonant que ens ha fet decidir-nos a tornar al Pirineu. "
  Joan Ramell
  Administratiu
 • "Estic totalment enganxat al llibre. El vaig comprar a la llibreria Quera fa unes setmanes, l'he començat a llegir aquest cap de setmana i segur que l'acabo, aprofitant el pont del desembre. Llegint-lo, un té ganes d'agafar la motxilla i fer el camí. Moltes felicitats!"
  Xavi Fabregas
  Enginyer agrònom i professor universitari
 • "Ja em vaig acabar el llibre de la ruta "espinassiana-celiana" i t'he de dir que em va agradar moltíssim!. Pel que fa al tractament d'imatges, encara m'ha agradat més que el llibre de "A dalt de la Duna Roja". I la part "d'investigadora", parlant amb aquell o amb aquell altre de quan Cela i Espinàs van passar per allà i de si el gallec es va menjar tantes truites o tantes altres, etc, m'ha agradat molt: et felicito!""
  Enric Soler
  Escriptor i editor
 • "M'he llegit "Nou viatge al Pirineu" en pocs dies, i m'ha agradat molt. Et felicito, continua escrivint sobre aquest nostre Pirineu, ens convé que hi hagi molta gent que ho faci. A les darreries del llibre, a l'etapa del Camí de l'Aigua, fas unes reflexions sobre el fet de caminar que m'han encantat."
  Carles Dalmau i Robres
  Jubilat
 • "Acabo de llegir “Nou viatge al Pirineu”, l’he trobat fantàstic, al més pur estil “espinasià” i amb una edició espectacular. Espinàs sempre diu que ell no és un excursionista i que no fa guies excursionistes, però la seva aproximació i descripció dels llocs i de les gents que va trobant son difícilment millorables. El teu relat no pot amagar que està escrit per una excursionista, transmet d'una manera magnífica l’essència i la transformació del paisatge i de la gent del Pallars i l’Aran. D’aquí uns mesos en faré una segona lectura i segur que hi descobriré nous paisatges, nous camins. Felicitats."
  Josep Soler Moreno
  Arquitecte tècnic
 • "Ahir vaig trobar el temps per llegir el teu darrer llibre “Nou viatge al Pirineu”. Em va agradar molt, el llibre en sí, i trobo que has evolucionat cap a un estil més agradable de llegir. Felicitats i esperem el proper!"
  Salvador Campillo
  Guia de muntanya retirat
 • "Núria, et vull donar les gràcies per la bona estona que m’has fet passar llegint el teu llibre “Nou viatge pel Pirineu”. He caminat amb tu amb la imaginació per indrets coneguts,altres no tant i altres totalment desconeguts als quals m’has fet venir ganes d’anar. No pensava quan et vaig comprar el llibre a la Fira del Llibre d’Organyà, i que tu amablement em vas signar, que m’aportés gaires coses noves, sobretot havent llegit abans els llibres del Cela i del Espinàs i fins i tot “El noi del Misseret” del Josep Pla Duat, però ja ho veus, l’he començat i no l’he deixat fins a acabar-lo! Diuen els que en saben que no hi ha millor elogi per a un escriptor que aquest. Jo també ho crec. Ara ja tinc ganes de submergir-me a “A dalt de la Duna Roja”, però aquesta vegada m’ho prendré amb mes tranquil·litat, no fos cas que la feina se’n ressentís… i no són aquests temps per a descuidar-la."
  Joan Arnalot Montané
  Arquitecte
 • "Sóc Ramon Badia, de Pagès editors. Quatre ratlles només per felicitar-te pel llibre sobre el teu viatge pel Pirineu. M'ha agradat molt. Excel·lent. Molt bé. Salutacions cordials."
  Ramon Badia
  Editor
 • "Soy isleño; resido en Menorca. Este verano he pedaleado (Transpirenaica ) y he caminado (Carros de Foc) por el Pirineo. En el refugio de Amitges vi por primera vez tu libro y días más tarde lo compré en Esterri. He disfrutado mucho leyendo y viajando con el y a lo largo de mis travesías también he tenido esa sensación de sentirme vivo e invadido por aires de libertad y plenitud."
  Rodrigo Pérez Recio
  Professor d'Institut
 • "He llegit el llibre i és com si hagués fet un viatge amb el meu pare, el Pepe de cal Sansó de Tornafort, pagès i secretari del districte de Soriguera. Ha estat molt divertit. Ell coneixia quasi tots els pobles i em parlava d'ells, hi anava a tocar l'acordió, lliurava algun jove de la mili, ajudava a donar una empenta als joves que no coneixien noies. Li regalaven una americana o un sac de blat."
  Josep Montané Capdevila
  Professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona
 • "Vaig llegir el llibre. Si coneixes el territori i algunes persones que hi surten, encara es fa més interessant veure el punt de vista de la caminadora. El relat invita a la descoberta, al coneixement íntim, més profund, del nostre país."
  Antoni Plans i Lladós
  Enginyer industrial jubilat
 • "He trobat una bona idea el fet de rellegir Cela i Espinas, seguir el seu trajecte i afegir-hi el toc personal de l’autora. El llibre m’ha agradat tant que se m’ha fet curt. Crec que em permetré seguir els suggeriments del llibre i donar un tomb per les valls anomenades!"
  Lluís Rosselló
  Metge reumatòleg
 • "Només queda felicitar-te, Núria. Molt bon llibre, crec que si t'agrada el Pirineu, i el món dels camins, aquest és un molt bon llibre. "
  Carlos
 • "Al futur lector: Nou viatge al Pirineu mereix ser reconegut, per la riquesa que ens aporta. El considero un tractat de llengua i civilització, d’amistat amb els acompanyants de viatge: la Marta, barcelonina amb qui la “pionera” comparteix uns interessos i una relació de profunda concòrdia, amb la Nuri d’Enviny tan polifacètica i coneixedora de la vida i la parla de muntanya, i l’Eva Tarragona i el Javi Ballabriga, que s’integren a Salardú. Crec que l’autora té la voluntat de fer literatura sobre literatura. A més el lector podrà preparar excursions o senzillament des del balancí de casa imaginarà amb plaer un nou viatge al Pirineu."
  Concepció Canut Farré
  Professora d'Escola Oficial d'Idiomes
 • "Núria, què dir-te del llibre? Doncs que l’he llegit d'una volada i que m'ha semblat distret, amè i interessant! Que m'ha transportat, a estones, a llocs coneguts i estimats, i que m'he emocionat al reconèixer-los i m’he entristit en veure per escrit el destí d'alguns d’ells! Que m'entren ganes de fer el mateix recorregut seguint les teves indicacions (he trobat a faltar, potser, els horaris a la mateixa plana del recorregut com a dada mes "tècnica"?), que ets agosarada i et mulles amb opinions personals i força crítiques, detallista en les descripcions -sobretot amb les dels tiberis :)- i divertida en les anècdotes."
  Cristina Valldosera
  Guarda de refugi d'alta muntanya
 • "Aquest matí m'he acabat el llibre mentre feia el cafè... et felicito, Núria. M'has proporcionat uns moments deliciosos. La pàgina 306 m'ha deixat el cor ple d'energia positiva: caminar! Caminar m'omple i em deixa enriquir-me mentre observo, penso, rumio o comparteixo amb els companys de viatge. Tot sovint surto a córrer per Collserola i m'omplo de sorolls d'ocells i d'aigua... tan a prop de Barcelona! El teu final de viatge amb les xerrades amb els companys de ruta m'han mostrat que encara hi ha gent que vibra, que sent, que gaudeix de la vida i d'una bona companyia..."
  Ricard Garcia
  Professor
 • "El llibre m'ha agradat molt. El fet de començar-lo a llegir i no poder-lo deixar és la millor mostra del que et dic. És un llibre fresc, àgil, que manté en tot moment l'interès pel que tu i els teus companys de viatge trobareu. Tant la idea com el resultat t'han d'haver deixat satisfeta. Si hi he de trobar algun aspecte millorable, potser seria que, en alguns moments, t'estens un pèl massa en les qüestions domèstiques o logístiques (la calor, el cansament, la cosa més personal...). Ara bé, en cap cas condiciona la riquesa del llibre. Per molts anys, doncs!"
  Joan Obiols
  Escriptor
 • "Només dir-te que em vaig acabar el teu llibre del viatge al Pirineu i que el vaig trobar molt distret. Et felicito! El disseny amb les fotos dels objectes i llibres antics és preciós. Només he trobat a faltar l'escala als mapes de les rutes. Per altra banda, em moro de ganes de fotre'm una bona truita de riu al Palermo. Serà la propera vegada."
  Josep Barderi
  Comercial Cotoner
 • "“Nou viatge al Pirineu” m’ha agradat molt! M'ha encantat anar trobant les fotografies tan ben editades i que tant m'han servit per exclamar-me davant d'algunes aberracions, com la de la vall de Ruda, com per fer-me dentetes amb una passejada pel coll de Gelada o el camí de l'Aigua. Ah, i vull anar a menjar-me un parell de creps a Vielha! També m'he passejat per camins vells amb bona companyia i he descobert paisatges que desconeixia, i ho he fet mentre anava a treballar cada dia en metro i autobús. He trobat que és un llibre de lectura fluida, molt engrescadora i amb força tocs d'humor. S'han revifat les meves ganes de tornar al Pirineu, fa massa temps que no hi pujo! Sens dubte, llegir el teu llibre ha estat un oasi enmig del meu tràfec diari. Moltes gràcies!"
  Txell Lagresa
  Dissenyadora