Presentació a la biblioteca de Sort

Estava engrescada amb la presentació a Sort perquè és com fer-la a casa, però just una estona abans de començar… va caure el segon diluvi universal més important de la història. I dic el segon perquè el primer va ser el dia de Sant Jordi, també a Sort!

En arribar a la biblioteca ja hi havia el Rosendo Manrique, el bibliotecari. Sempre tan eficient, ho tenia tot a punt: les cadires per al públic; la taula per a mi; el canó, el portàtil i la pantalla per a passar un vídeo; les begudes i les copes per al refrigeri… Havia fet alguns pregons pels altaveus de Sort anunciant la presentació i havia preparat una sel·lecció d’alguns del meus llibres per a que la gent els pogués consultar…

A poc a poc, carregats de paraigües, anava arribant la gent. Vam arribar a ser uns trenta tot i el xàfec!

Primer vaig explicar de què anava la col·lecció Sensus i la novel·la “A dalt de la Duna Roja”. Vaig llegir-ne un parell de paràgrafs…

Després vaig passar uns cinc minuts del vídeo d’Octavi Royo, “Tiyabou Garmi”, ja que una bona part de l’acció de la novel·la passa al poblat del costat d’on es van enregistrar aquestes imatges.

Vaig explicar com van ser dues de les setmanes més estranyes de la meva vida, que van donar lloc a una relació que encara mantinc amb Mali i la gent d’allà… i també a aquesta novel·la i a “Vaig néixer a la sortida el sol”.


Al torn de preguntes va ser quan algú em va demanar quin seria el segon llibre de la col·lecció Sensus. Vaig fer-ne quatre cèntims tot comentant que el títol provisional era “Nou viatge al Pirineu de Lleida”. Això va donar lloc a aquesta notícia del diari digital Viure als Pirineus, que va sortir el dia següent.

Durant l’estona del pica-pica…

…vaig dedicar alguns llibres…

Mentrestant parava de ploure i la gent anava marxant…

La biblioteca més petita de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran anava quedant sola…

…fins que ja només va quedar-hi el dia a dia de la feina que hi fa el Rosendo, una feina discreta, però apreciada per tots els que estimem la biblioteca…

2 comentaris
  1. Per mi, que sóc de Barcelona i estic acostumada a anar a esdeveniments multitudinaris, va ser una presentació entranyable, en una biblioteca petita però molt digna, amb un bibliotecari molt professional i també de tracte agradable i distès, i un públic fidel i amb molt d’interès. La Núria va explicar coses fascinants sobre el xoc cultural entre catalans i africans, i com n’és d’enriquidor qualsevol contacte amb persones d’altres orígens, d’altres cultures, d’altres maneres d’entendre el món. Aquesta presentació va ser per mi una experiència molt agradable.

  2. Ei, m’ha agradat… Érom pocs, però verdaders!

Deixa un comentari

Subscripció Newsletter




Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709