Presentació a la biblioteca del Pont de Suert

Avui he tingut la primera presentació al Pirineu. Em feia molta il·lusió que fos al Pont de Suert ja que l’Alta Ribagorça és de les comarques que més m’agraden de Catalunya. Hi he fet moltes excursions, sobretot per la vall de Boí, i n’he escrit una guia excursionista.

En arribar, la biblioteca presentava aquest aspecte… Què acollidora que és!


La bibliotecària Rosa M. Masana, tot i que avui començava vacances, preparava l’espai i els aparells tècnics. L’ajudava l’altra bibliotecària, la Gràcia. Són grans professionals!

Una mica més tard de les set de la tarda, ha començat la presentació. L’Albert Alins, alcalde del Pont de Suert i delegat de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, ha parlat del Pirineu i la immigració i ens ha introduït a l’Antoni Plans i a mi. La veritat és que no sabia que vindria l’alcalde i ho he trobat tot un detall.

L’Antoni Plans ha fet un resum de l’argument de la novel·la intentant no desvetllar les històries i el desenllaç; ha parlat de la relació entre Mali i l’Alta Ribagorça dels anys cinquanta; de la imatge que tenim de l’Àfrica i dels diferents tipus de viatge. També ha recomanat la novel·la per a llegir-la en un club o grup de lectura.

Després hem passat cinc minuts del vídeo d’Octavi Royo, “Tiyabou Garmi“, per contextualitzar el lloc de Mali on té lloc l’acció de la novel·la, i m’ha tocat parlar a mi. Tal com faré a les diverses presentacions del Pirineu, he parlat sobretot de com va començar la meva relació amb Mali i com va sorgir la idea d’aquesta novel·la.

Després d’un torn de preguntes, he signat alguns llibres i hem compartit un petit refrigeri. La sensació que m’ha quedat de tot plegat ha estat molt agradable. Érem pocs (uns vint) i s’ha creat un bon ambient. Tant la bibliotecària com l’alcalde m’han convidat a tornar per a presentar el proper llibre. Ben segur que ho faré!

Deixa un comentari

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709