Ruta del Císter

Títol: Ruta del Císter

Modalitat: BTT

Desnivell total (en 2 dies): 2.500 aprox.

Distància total (en 2 dies): 113 km aprox.

Altura màxima: 887 m

Altura mínima: 295 m

Horaris aprox.: Primer dia: 8 h; Segon dia: 9 h

Ruta circular:

Recorregut: 

Primer dia: Belltall – Forès – Rocafort de Queralt – Montbrió de la Marca – El Cogulló – El Pont d’Armentera – Monestir de Santes Creus – El Pla de Santa Maria – Figuerola del Camp.

Segon dia: Figuerola del Camp – Prenafeta – Montblanc – L’Espluga de Francolí – Monestir de Poblet – L’Espluga de Francolí – Montblanquet – Monestir de Vallbona de les Monges – Rocallaura – Belltall

Mapa dels promotors de la Ruta del Cister

Baixa’t el track al Wikiloc!

Grau de dificultat: alt, sobretot el primer dia per la pujada fins al coll de Maldà. 

Bibliografia: La Ruta del Cister. GR 175. Esc. 1:30.000. Editorial Piolet, 2011

Observacions:

 • Eviteu fer la volta en dies de molta calor. Igualment, porteu molta aigua, que trobareu a les fonts dels pobles de pas.
 • Creiem que el sentit en què la vam fer nosaltres és el millor per evitar pujades no ciclables. És el que recomanen els organitzadors de la ruta.
 • Sortir de Rocallaura, Belltall o Forès és encertat per tal de fer el primer dia l’etapa més dura.
 • Nosaltres vam sopar, dormir i esmorzar a Figuerola del Camp, a l’alberg municipal de l’Abadia. Vam estar-hi molt bé, però sobretot telefoneu abans d’anar-hi!
 • Val la pena entrar als monestirs. Són impressionants! 
 • En general la senyalització és correcta, per bé que algunes variants per als ciclistes no estan marcades. Normalment es troben marques blanques i vermelles dels GR, però de vegades també unes taques vermelloses amb la forma de la ruta, unes rodones blanques i vermelles (per als ciclistes) o unes fletxes grogues. Els punts conflictius són aquests:
  1. Entre Belltall i Forès: després d’un tram de pista, ja a sobre de Forès, se’ns fa baixar a la dreta per un pendent no ciclable. Creiem que es pot evitar seguint la pista fins a Forès.
  2. Entre Rocafort de Queralt i Montbrió de la Marca: tan bon punt se surt de Rocafort, en comptes d’agafar el camí costerut senyalitzat (no ciclable), nosaltres vam agafar una pista de la dreta del camí que puja fins trobar-lo uns metres més amunt. De les dues pistes que hi ha a la dreta, és la de dalt.
  3. Coll de Maldà (878 m), entre Montbrió de la Marca i el Pont d’Armentera: anar fins al Cogulló, tal com vam fer nosaltres, és opcional. Són 8 km més entre anar i tornar. Des del Cogulló no es pot continuar amb bicicleta. Per tant, des del coll de Maldà els ciclistes hem de seguir la banderola que posa “Enllaç del Guixó”.
  4. Coll de Prenafeta, entre Figuerola del Camp i Prenafeta: des del coll baixa un camí costerut no ciclable a mà esquerra. Es pot evitar seguint recte per la pista, cap al coll de Coloma, i anar baixant fins a Prenafeta.
  5. Entre Espluga de Francolí i Montblanquet: quan ja hem fet 13,470 km des del monestir de Poblet, a l’esquerra de la pista trobem una senyalització que ens fa pujar per un corriol costerut i no ciclable en direcció al Santuari del Tallat (a 2,950 km) i Vallbona de les Monges (a 11,200 km). Nosaltres vam evitar-lo continuant per la pista i fixant-nos en les roderes de bicicleta i, de tant en tant, en alguna marca mig esborrada de GR, que ens van fer perdre una mica de nivell fins a la carretera TV-2338. Un cop allà, vam girar a l’esquerra i vam pujar uns 500 m fins al Cap del Coll, on vam tornar a trobar la senyalització de la ruta.

Galeria fotogràfica:

 

El Cogulló (879 m)

 

Monestir de Santes Creus

 

Monestir de Santes Creus

 

Barraca de Ca l´Augé

 

Montblanc

 

Monestir de Poblet

 

Monestir de Poblet

 

 

Vallbona de les Monges
 

Vallbona de les Monges

 
1 comentari
 1. Una ruta molt maca, sabieu que el Monestir de Santes Creus apareix al film “El Monje”? M’ha fet gràcia veure que sortia a les fotos! Catalunya té llocs molt bonics i dignes de ser visitats!

  Salut!
  Lidia

Deixa un comentari

Subscripció Newsletter
Últimes entrades

Propera conferència

No hi ha cap activitat prevista Conferències

Contacte

Correu electrònic:
info@sensus.cat

Telèfons:
00 34 669 001 709